Blog

Ambulantní centrum, lůžková oddělení, RTG a SONO, lékarna.
Nejen pro Prahu 3.

Losos v nemocničním jídelníčku

Losos je díky svému bohatému nutričnímu profilu ideálním zdrojem živin. Proto se i v naší nemocniční kuchyni snažíme čerstvé rybí maso pravidelně zařazovat do jídelníčku. Navíc obsahuje omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním. U starších osob je riziko srdečních chorob vyšší,  konzumace ryb je tedy výbornou prevencí. 

Pacientům a personálu z lososa připravujeme moderní jídla podle aktuálních kulinářských trendů. Snažíme se také rybu využít úplně celou – protože losos rozhodně nejsou jen filety. V jídelníčku se tedy objevuje třeba lososí polévka, karbanátky z kvalitního lososího masa, nebo pečený filet.
Publikováno: 23. 8. 2024

Fotogalerie